Katrijn de Steur Katrijn de Steur volgde de toneelopleiding aan de Kleine Academie in Brussel, een internationale school voor scheppend theater.  Deze school ontwikkelt en verlengt het werk van Jacques Lecocq en stelt de fysieke beleving en de kracht van de beweging centraal. De eigen creatieve persoonlijkheid is de basis. Nadien volgde zij nog een reeks cursussen en workshops: Body-mind centering, skinner releasing, contactimprovisatie, bewegingstheater, circustheater, zang, ritme, Afrikaanse en hedendaagse dans.

Op zoek naar een methode om de creatieve dansontwikkeling bij haar leerlingen te bevorderen, trok Katrijn naar Amsterdam en volgde daar de voortgezette opleiding docent dansexpressie. In 2009 studeerde ze daar af als docent.  In 2015 behaalde ze haar certificaat  om les te geven in de Sherborne bewegingspedagogiek.

Het belangrijkste in haar lessen is het werken aan lichaamsbewustzijn en creativiteitsontplooiing. Ze houdt ervan de leerlingen uit te dagen tot onderzoeken en improviseren.

Katrijn geeft onder andere les in Danshuis De Ingang en in het deeltijds kunstonderwijs, is gastdocente bij verschillende hogescholen, lesgeefster voor het Eeckhoutcentrum en  co-auteur van de muzische handleiding Muzomundo van uitgeverij die Keure.

 

Pieter Dezutter

Pieter Dezutter speelde al als 'kabouter' mee in de dorpsfanfare van Mater. Z'n muzikale zoektocht leidde hem echter naar de wereld van het ritme, de percussie.  Pieter combineerde z'n studies orthopedagogiek aan de Universiteit Gent met een intensieve studie van West-Afrikaanse polyritmiek. Jarenlang was hij de rechterhand van Seny-Touré, een meesterdrummer uit Guinée-Conakry. Om dieper door te dringen in de West-Afrikaanse muziek en cultuur maakte hij 2 langdurige reizen naar West-Afrika.

Ondertussen volgde hij cursussen bij Jazzstudio, AKDT, Wisper, De centrale, Chris Joris, Didier Labarre, Babara Bangoura...

Sinds 2002 is hij lid van de groep van Seny Touré 'Wonbére' en is hij actief als percussieleraar voor verschillende vzw's: vzw Kassoemai, Basvzw, vzw Pluk de tijd, vzw Handicum, De kikkervzw, Tambor vzw. Sinds 2003 begeleidt hij wekelijks sessies 'muziekbeleving' voor mensen met een ernstige mentale handicap. In 2004 richtte hij mee 'vzw de kikker' op en bracht talrijke workshops, voorstellingen, vormingen, animaties, optredens,... Sinds 2006 werkt Pieter ook voor het evenementenbureau 'horizonID' en leidt teambuilding sessies. 

Pieter op djembé met Ras El Hanout: https://www.youtube.com/watch?v=OQpJ9AJ3xfQ